GOTS gecertificeerde T-shirts bedrukken

Prijs

t/m

Kleur

GOTS gecertificeerde T-shirts bedrukken betekent kiezen voor duurzaamheid en kwaliteit. GOTS (Global Organic Textile Standard) is een wereldwijd erkende certificering die garandeert dat de T-shirts zijn gemaakt van biologisch katoen en op milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze zijn geproduceerd. Het voordeel voor het milieu is dat er geen schadelijke pesticiden of synthetische meststoffen worden gebruikt, wat leidt tot minder vervuiling en een betere bodemgezondheid. Voor de mens betekent het eerlijke arbeidsomstandigheden en een veiliger werkomgeving. Bij ons kun je GOTS gecertificeerde T-shirts in diverse uitvoeringen, kleuren en maten bestellen, perfect bedrukt naar jouw wensen.

Jouw keuze in verantwoorde GOTS gecertificeerde T-shirts

In onze webshop vind je een fraaie collectie T-shirts die gemaakt zijn van GOTS biologisch textiel, ook wel GOTS organic T-shirts genoemd. Deze T-shirts zijn niet alleen goed voor het milieu omdat ze zonder schadelijke pesticiden en synthetische meststoffen worden geproduceerd, maar ze zijn ook zacht en comfortabel om te dragen. De stof is ademend en huidvriendelijk doordat er geen chemische behandelingen aan te pas komen.

Onze GOTS gecertificeerde T-shirts zijn verkrijgbaar in verschillende stofgewichten, wat meteen de kwaliteit van het T-shirt aangeeft. We maken doorgaans gebruik van een stofgewicht van 160 g/m², wat bekend staat om zijn duurzaamheid en comfort. T-shirts met dit stofgewicht zijn van goede kwaliteit en geschikt voor veelvuldig gebruik, zonder snel te slijten of hun vorm te verliezen.

Ook de druktechnieken die wij gebruiken voor onze GOTS T-shirts zijn een milieuvriendelijke keuze. Je kunt kiezen uit verschillende pasvormen, waaronder de regular fit, die een klassieke en comfortabele pasvorm biedt zonder te strak of te los te zitten.

Hoewel de prijs voor deze GOTS gecertificeerde T-shirts hoger ligt dan onze standaard T-shirts, krijg je er veel voor terug. Je draagt bij aan een duurzamere wereld en geniet van kleding die vriendelijk is voor je huid en het milieu. Bekijk online onze mogelijkheden in modellen, kleuren en maten en maak een verantwoorde keuze voor jouw garderobe.

GOTS-gecertificeerde T-shirts bedrukken met zeef- of transferdruk

Bij ons kun je duurzame GOTS-gecertificeerde T-shirts passend laten bedrukken met milieuvriendelijke druktechnieken zoals transferdruk, zeefdruk en borduren. Vooral bedrijven, scholen en evenementenorganisatoren kiezen voor deze T-shirts vanwege hun duurzame eigenschappen en de bijdrage aan een beter milieu. Ze worden vaak gebruikt voor promotionele doeleinden, sportevenementen, en teamkleding.

Transferdruk is ideaal voor stoffen en perfect voor logo’s met veel kleuren. Het stelt ons in staat om extreme details, zoals kleine tekst, te realiseren. Transferdruk is een economische oplossing voor meerkleurendruk of kleinere oplages en behoudt de integriteit van waterdichte stoffen.

Zeefdruk is een uitstekende keuze voor grotere oplages en biedt een hoge duurzaamheid. Het is een kosteneffectieve methode voor het bedrukken van T-shirts met één of enkele kleuren en zorgt voor een langdurige en wasbestendige opdruk. Deze techniek is vooral geschikt voor eenvoudige ontwerpen en zorgt voor een heldere en levendige kleurweergave.

Onze druktechnieken zijn milieuvriendelijk omdat we gebruik maken van inkt op waterbasis en energie-efficiënte processen. Dit zorgt ervoor dat de bedrukte GOTS T-shirts niet alleen duurzaam zijn in materiaal, maar ook in het drukproces.

Bij ons kun je altijd een digitale drukproef aanvragen. Dit geeft je een visueel voorbeeld van hoe jouw ontwerp eruit zal zien en helpt om fouten te voorkomen. Ontdek hoe je op een milieuvriendelijke manier je GOTS-gecertificeerde T-shirts kunt laten bedrukken en vraag vandaag nog een digitale drukproef aan voor een perfect resultaat.

GOTS-gecertificeerde T-shirts borduren

Borduren is een uitstekende druktechniek voor GOTS-gecertificeerde T-shirts, vooral wanneer je op zoek bent naar een duurzame en stijlvolle afwerking. Borduren is ideaal voor logo's en ontwerpen die tot wel 15 kleuren bevatten en zorgt voor een hoogwaardige uitstraling. Het is perfect voor posities zoals de rechterschouder, linkerschouder en borst, maar in overleg zijn ook andere posities mogelijk.

Deze techniek wordt vaak gebruikt voor duurzame promotie T-shirts vanwege de lange levensduur van het borduurwerk. Het blijft mooi en intact, zelfs na veelvuldig wassen, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het kledingstuk. Borduren geeft een elegante en professionele uitstraling, wat het bijzonder geschikt maakt voor bedrijfskleding, sportteams en evenementen waarbij een stijlvolle presentatie gewenst is.

Voorbeelden van toepassingen zijn bedrijfspolo's voor personeel, sportshirts voor teams of promotie T-shirts voor duurzame evenementen. Borduurwerk benadrukt de kwaliteit en milieuvriendelijkheid van GOTS-gecertificeerde T-shirts.

Bij ons kun je al vanaf 5 stuks jouw T-shirts laten borduren. Kies uit verschillende posities zoals de rechterschouder, linkerschouder of borst, en bespreek andere opties met ons voor een perfect resultaat. Ontdek de mogelijkheden en laat je GOTS-gecertificeerde T-shirts borduren voor een duurzame en stijlvolle uitstraling.

Waarom we GOTS-gecertificeerde T-shirts niet met digitale transferdruk bedrukken

Het bedrukken van GOTS-gecertificeerde T-shirts met digitale transferdruk is vaak niet mogelijk vanwege specifieke eisen en beperkingen van de GOTS-certificering en de druktechnieken.

Inkt en Chemische Beperkingen

Milieuvriendelijke Inkt: GOTS (Global Organic Textile Standard) vereist het gebruik van milieuvriendelijke inkten die voldoen aan strikte criteria voor milieuvriendelijkheid en toxiciteit. Onze digitale transferdrukinkten voldoen mogelijk niet aan deze strenge eisen.
Chemische Procesbeperkingen: De chemische processen die nodig zijn voor digitale transferdruk bevatten vaak stoffen die niet zijn toegestaan volgens de GOTS-normen.

Kwaliteit en Duurzaamheid

Inktabsorptie en Kleurweergave: Bij digitale transferdruk wordt de inkt direct op de stof aangebracht. Biologisch katoen absorbeert deze inkt anders dan conventioneel katoen, wat problemen kan veroorzaken met de kleurweergave en duurzaamheid van de print.
Wasbestendigheid: Full colour prints kunnen minder duurzaam zijn en sneller vervagen bij frequent wassen, vooral op biologisch katoen, dat minder behandeld is om chemische absorptie te optimaliseren.

Technische Beperkingen

Voorbehandelingsvereisten: Onze digitale transferdruk vereist vaak een voorbehandeling van de stof om de inkt goed te laten hechten. De chemicaliën die voor deze voorbehandeling worden gebruikt, voldoen vaak niet aan de GOTS-normen.
Productieproces: Het productieproces voor GOTS-gecertificeerde stoffen is ontworpen om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn en de toevoeging van digitale druktechnieken kan dit proces verstoren.

Voor GOTS-gecertificeerde T-shirts zijn zeefdruk en borduren aanbevolen. Beide technieken kunnen voldoen aan de GOTS-normen en bieden duurzame, hoogwaardige resultaten. Zeefdruk is ideaal voor ontwerpen met een beperkt aantal kleuren, terwijl borduren een luxe uitstraling biedt en geschikt is voor gedetailleerde logo’s en ontwerpen. Wij bieden GOTS-gecertificeerde T-shirts voor zowel mannen als vrouwen. De snit voor mannen is vaak recht en ruimvallend, terwijl de snit voor vrouwen doorgaans meer getailleerd en aansluitend is. Ontdek onze collectie en kies voor een milieuvriendelijke druktechniek.